Verandering de enige constante

Het klinkt paradoxaal. Toch is verandering de enige constante in ons bestaan. En dat geldt ook voor organisaties. Daar volgen veranderingen elkaar tegenwoordig steeds sneller op. Niet zelden wordt aan een nieuwe reorganisatie begonnen, terwijl de oude nog niet is afgerond. Teams zijn daardoor steeds korter bij elkaar, taken liggen minder vast en leidinggevenden wisselen sneller van functie. Het gevolg? Medewerkers krijgen nauwelijks nog de kans zich aan de nieuwe situatie aan te passen. Hoe zorg je ervoor dat teams onder die voorwaarden toch succesvol blijven opereren?


Succesfactoren voor verandering
Taberna ondersteunt organisaties, teams en individuen in veranderingsprocessen met een zeer gevarieerd aanbod aan trainingen en coachingstrajecten. Daarin besteden we onder andere aandacht aan de volgende succesfactoren:

Acceptatie
De verandering is er. Ze is geen keuze, maar een kader waarbinnen nieuwe kansen en bedreigingen ontstaan. Wat zijn die kansen? En wat zijn de bedreigingen?

Proactieve houding
Teamleden en leidinggevenden gaan met de verandering aan de slag. Wat moet je doen om de mogelijkheden van de nieuwe situatie te benutten? Met andere woorden: hoe word je proactief, als groep en als individu?

Authentiek leiderschap
Kent ieder individu in een team zijn unieke kwaliteiten? En zijn valkuilen? Hoe kun je deze kennis gebruiken om verantwoordelijkheid te nemen voor je rol binnen het team?

Concrete gedragsverandering
Op welke manier breng je een proactieve houding in de praktijk? Welk gedrag hoort daar bij? Welke oude gewoontes kun je beter achterwege laten?


Op maat voor uw organisatie
Taberna stemt de precieze inhoud van trainingen en coachingtrajecten altijd op de deelnemers af. Daarvoor nemen we ruim de tijd. We denken met u mee en zijn een deskundig klankbord. Hiermee bieden we trainingen die precies op maat zijn gesneden. Met een directe link aan de praktijk. Zodat de deelnemende teams daadwerkelijk met de verandering aan de slag kunnen.


Reacties van deelnemers

  • “Het was een erg intensieve training. En op een bepaalde manier ook confronterend. Je ziet je eigen houding gespiegeld terug. Ik ben me nu dan ook meer bewust van mijn eigen gedrag. Vooral ook omdat de voorbeelden en oefeningen perfect bij onze situatie aansloten.”
  • “Ik merkte dat mijn gedachten over de reorganisatie veranderden tijdens de training. Het blijft wennen, maar ik zie dat de verandering mij ook nieuwe mogelijkheden biedt. Het is aan mijzelf om ze te benutten.”


Meer informatie?
Wilt u weten hoe we uw organisatie kunnen ondersteunen bij veranderingsprocessen? Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer (024) 373 51 73 of e-mail: info@taberna.nl. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook terecht op onze website.


Taberna werkt
Taberna is Latijn voor werkplaats. Van oudsher de plek om een vak te leren. Vakbekwaamheid is dan ook belangrijk in onze trainingen. Centraal hierin staat de persoonlijke verbinding die onze trainers en coaches met de deelnemers aangaan. Ze trainen niet alleen de professionele vaardigheden van de deelnemers, maar maken hen ook bewust van hun eigen, ‘natuurlijk’ gedrag. Ze fungeren daarbij als professionele, vastbijtende en inzichtvolle spiegels. Dankzij de open en eerlijke sfeer merken de deelnemers dat het anders kan. Met de hulp van praktijkgerichte oefeningen ruilen ze hun oude gewoontes in voor vertrouwen in nieuwe vaardigheden. Daarom is een training van Taberna een stap richting meesterschap.


Ons aanbod
Taberna traint, coacht en adviseert. Ons trainings- en coachingsaanbod is groot en divers. Op de site www.taberna.nl vindt u daar meer informatie over. Heeft u vragen over trainingen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Ons telefoonnummer is (024) 373 51 73. Het e-mailadres is info@taberna.nl.