Leidinggeven is te leren!

Onderwerp: Leidinggeven is te leren!


“Hoezo gefaald? Ik heb gewoon 10.000 methoden gevonden die niet werken.”

Dat leidinggeven een complexe taak is, ervaren de managers binnen uw organisatie dagelijks. In het dynamische krachtenveld tussen de externe wereld, de interne organisatie en de persoonlijke belangen van teamleden moeten ze op een effectieve manier de doelen van de organisatie en die van zichzelf proberen te bereiken. Geen makkelijke opgave.

Leidinggeven is te leren!  
Uiteraard kunt u uw leidinggevenden gewoon loslaten, 10.000 verschillende methoden laten uitproberen en hopen dat ze daarbij uit zichzelf het wiel opnieuw uitvinden. U kunt uw leidinggevenden ook een praktijkgerichte training bij Taberna laten volgen. We trainen dan alle vaardigheden die ze nodig hebben om effectief leiding te geven.

Op ieder niveau!  
Niet aan iedere leidinggevende binnen uw organisatie worden dezelfde eisen gesteld. Zijn of haar positie bepaalt de vaardigheden die hij of zij werkelijk nodig heeft. Taberna weet dat. Daarom hebben wij voor ieder niveau een specifieke training. Zo trainen we…
… functioneel leidinggevenden in:

 • het sturen zonder hiërarchische bevoegdheden;
 • het overbrengen van hun vakkennis op het team;
 • het aanspreken van teamleden op hun gedrag en dit effectief bij te sturen.
   

… professioneel leidinggevenden in:

 • het coachen van grotere teams met gebruik van uiteenlopende instrumenten;
 • persoonlijke effectiviteit;
 • de zaak op orde houden door de juiste acties op het juiste moment te initiëren.

... zeer ervaren leidinggevenden in:

 • het verenigen van de eigen doelen met die van de organisatie;
 • het ontwikkelen van een visie op de toekomst en het vormgeven van de weg daarnaar toe;
 • het beste uit iedereen binnen de organisatie te halen: fysiek, mentaal, emotioneel én geestelijk.


Reacties van deelnemers:

 • “Eerst reageerde ik vooral vanuit mijn gevoel en op basis van een vaag beeld dat ik had over hoe leidinggevenden zouden moeten reageren. Tijdens de training heb ik geleerd mijn eigen rol binnen de processen van ons team beter in te schatten. En daar doelgericht gebruik van te maken.”
 • “Het was een erg intensieve training. Ik merkte dat de trainers erg ervaren zijn en het onderwerp goed beheersen. De oefeningen sloten perfect aan bij de praktijk. Ik ben me er nu nog meer van bewust dat ik met mijn eigen gedrag een richting aangeef. Mijn medewerkers volgen me daarin.”


Meer informatie?  
Wilt u weten waaruit de trainingen voor leidinggevenden precies bestaan? Neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer (024) 373 51 73 of e-mail: info@taberna.nl. Wij vertellen u graag hoe u altijd een training op maat ontvangt. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook terecht op onze website.

Taberna werkt  
Taberna is Latijn voor werkplaats. Van oudsher de plek om een vak te leren. Vakbekwaamheid is dan ook belangrijk in onze trainingen. Centraal hierin staat de persoonlijke verbinding die onze trainers en coaches met de deelnemers aangaan. Ze trainen niet alleen de professionele vaardigheden van de deelnemers, maar maken hen ook bewust van hun eigen, ‘natuurlijk’ gedrag. Ze fungeren daarbij als professionele, vastbijtende en inzichtvolle spiegels. Dankzij de open en eerlijke sfeer merken de deelnemers dat het anders kan. Met de hulp van praktijkgerichte oefeningen ruilen ze hun oude gewoontes in voor vertrouwen in hun nieuwe vaardigheden. Daarom is een training van Taberna een stap richting meesterschap.

Ons aanbod  
Taberna traint, coacht en adviseert. Ons trainings- en coachingsaanbod is groot en divers. Op de site; www.taberna.nl  vindt u daar meer informatie over. Heeft u vragen over trainingen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Ons telefoonnummer is (024) 373 51 73. Het e-mailadres is info@taberna.nl.